The 7 references with contexts in paper Irina Chernukha M., Anastasiya Akhremko G., И. Чернуха М., А. Ахремко Г. (2018) “СРАВНИТЕЛЬНОЕ ИЗУЧЕНИЕ АВТОЛИТИЧЕСКИХ ИЗМЕНЕНИЙ ПРОТЕОМА МЫШЕЧНОЙ ТКАНИ СВИНИНЫ И ГОВЯДИНЫ // COMPARATIVE STUDY OF AUTOLYTIC CHANGES IN PORK AND BEEF MUSCLE TISSUE PROTEOME” / spz:neicon:meat:y:2018:i:3:p:56-63

1

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=2846
    Prefix
    Эти модификации включают окисление боковой цепи, образование поперечных связей и рас­ щепление белковых молекул и критически влияют на такие основные свойства мяса, как срок хранения, пи­ щевая ценность, усвояемость и последствия для здо­ ровья
    Exact
    [1]
    Suffix
    . За последние пять лет в области протеомики мяса наблюдался устойчивый рост научного интереса. Было проведено большое количество исследований с появ­ лением нескольких отдельных категорий. Открытие белков-маркеров для различных атрибутов качества мяса — еще одна важная область.

  2. In-text reference with the coordinate start=17564
    Prefix
    These modifications include side-chain oxidation, formation of cross-links and cleavage of protein molecules, and critically affect such main meat properties as shelf life, nutritional value, as- similability and consequences for health
    Exact
    [1]
    Suffix
    . During the last five years, a stable growth of the scien­ tific interest has been observed in the field of meat proand reached 6.04 by the 9th day. The water holding capac­ ity decreased from 67.29 % to 66.83 % by the 6th day of autolysis and then began to rise.

2

Total in-text references: 4
  1. In-text reference with the coordinate start=3298
    Prefix
    Открытие белков-маркеров для различных атрибутов качества мяса — еще одна важная область. Процессы посмерт­ ного превращение мышц привлекают особый интерес и представляет собой значительную серию событий, связанных с модификацией и разрушением белка
    Exact
    [2]
    Suffix
    . Введение Белки являются важным нутриентом в рацио­ не человека. В качестве пищевых ингредиентов они в основном поступают из продуктов животного и ра­ стительного происхождения. Протеомика имеет в сво­ ем арсенале такие методы, которые способны охарак­ теризовать белковый состав продуктов, какие белки присутствуют в каждом типе ткани, а также позволя­ ет исследовать их различия

  2. In-text reference with the coordinate start=7407
    Prefix
    На Рис. 1 и Рис. 2 представлены фрагменты двумер­ ных электрофореграмм (ДЭ) белков свинины и говя­ дины, соответственно, в которых наиболее выраженна деформация белковых фракций. Во время процесса превращения мышц в мясо происходят существенные биохимические / биофизи­ ческие изменения в мышцах, и эти изменения непо­ средственно влияют на характеристики качества мяса
    Exact
    [2,3]
    Suffix
    . Поэтому целью данного исследования было из­ учение автолитических процессов в свинине и говя­ дине, а также их сравнение с помощью протеомных методов. Объекты и методы Объектами исследования являлись: 1) вырезка го­ вяжья, приобретенная в магазине торговой марки «Халяль».

  3. In-text reference with the coordinate start=16030
    Prefix
    Discovery of marker proteins for different meat quality attributes is another important field. The processes of muscle postmortem changes attract particular interest and represent an important series of events that are connected with protein modification and destruction
    Exact
    [2]
    Suffix
    . In the process of muscle transformation into meat, significant biochemical/biophysical changes in muscles occur, and these changes directly influence meat quality characteristics [2,3].

  4. In-text reference with the coordinate start=16226
    Prefix
    The processes of muscle postmortem changes attract particular interest and represent an important series of events that are connected with protein modification and destruction [2]. In the process of muscle transformation into meat, significant biochemical/biophysical changes in muscles occur, and these changes directly influence meat quality characteristics
    Exact
    [2,3]
    Suffix
    . Therefore, the aim of this research was to investigate the autolytic processes in pork and beef, and to compare them using the proteomic methods. Objects and methods The objects of the research were: 1) beef tenderloin bought in a shop of the «Halal» brand.

3

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7407
    Prefix
    На Рис. 1 и Рис. 2 представлены фрагменты двумер­ ных электрофореграмм (ДЭ) белков свинины и говя­ дины, соответственно, в которых наиболее выраженна деформация белковых фракций. Во время процесса превращения мышц в мясо происходят существенные биохимические / биофизи­ ческие изменения в мышцах, и эти изменения непо­ средственно влияют на характеристики качества мяса
    Exact
    [2,3]
    Suffix
    . Поэтому целью данного исследования было из­ учение автолитических процессов в свинине и говя­ дине, а также их сравнение с помощью протеомных методов. Объекты и методы Объектами исследования являлись: 1) вырезка го­ вяжья, приобретенная в магазине торговой марки «Халяль».

  2. In-text reference with the coordinate start=16226
    Prefix
    The processes of muscle postmortem changes attract particular interest and represent an important series of events that are connected with protein modification and destruction [2]. In the process of muscle transformation into meat, significant biochemical/biophysical changes in muscles occur, and these changes directly influence meat quality characteristics
    Exact
    [2,3]
    Suffix
    . Therefore, the aim of this research was to investigate the autolytic processes in pork and beef, and to compare them using the proteomic methods. Objects and methods The objects of the research were: 1) beef tenderloin bought in a shop of the «Halal» brand.

4

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=9803
    Prefix
    Для проведения компьютерной денсито­ метрии использовали двумерные электрофореграм- мы, находившиеся во влажном состоянии. Их полные цифровые изображения и/или изображения отдель­ ных фрагментов получали с помощью сканирования на сканере Epson в режиме 300 dpi, 48 bit Color
    Exact
    [4,5]
    Suffix
    . Наименование белка 24 ч72 ч120 ч ٩٦ Пируваткиназа غ Легкие цепи миозина 20кДа 15 кДа Аденилаткиназа1 - ا '٠/ Рис. 1. Фрагменты ДЭ с выявленными признаками автолитических изменений в исследованных образцах свинины на 1, 3 и 5 сутки автолиза Наичотигатио Сосеазп жез ж138 ж -И ٠ Лоауоо ново чоозота T٢ Aдотисаауитаза 1 ٠: Рис. 2.

  2. In-text reference with the coordinate start=22615
    Prefix
    To perform the com­ puter densitometry, two-dimensional electropherograms being in a wet state were used. Their complete digital im ­ ages and/or images of individual fragments were obtained by scanning using an Epson scan in the mode of 300 dpi, 48 bit Color
    Exact
    [4,5]
    Suffix
    . The calpain 3 and cathepsin D were quantified by im m u­ nochemical analysis, the ELISA method on an immunoas­ say analyzer ImmunoChem (HTI, USA) using commercial kits (Cloud-Clone Corp., China). Sample preparation was carried out by the following method: the muscle tissue was homogenized in a mortar with addition of the phosphate- buffered saline (pH 7.4 1X), quantitatively transferred

5

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=9803
    Prefix
    Для проведения компьютерной денсито­ метрии использовали двумерные электрофореграм- мы, находившиеся во влажном состоянии. Их полные цифровые изображения и/или изображения отдель­ ных фрагментов получали с помощью сканирования на сканере Epson в режиме 300 dpi, 48 bit Color
    Exact
    [4,5]
    Suffix
    . Наименование белка 24 ч72 ч120 ч ٩٦ Пируваткиназа غ Легкие цепи миозина 20кДа 15 кДа Аденилаткиназа1 - ا '٠/ Рис. 1. Фрагменты ДЭ с выявленными признаками автолитических изменений в исследованных образцах свинины на 1, 3 и 5 сутки автолиза Наичотигатио Сосеазп жез ж138 ж -И ٠ Лоауоо ново чоозота T٢ Aдотисаауитаза 1 ٠: Рис. 2.

  2. In-text reference with the coordinate start=22615
    Prefix
    To perform the com­ puter densitometry, two-dimensional electropherograms being in a wet state were used. Their complete digital im ­ ages and/or images of individual fragments were obtained by scanning using an Epson scan in the mode of 300 dpi, 48 bit Color
    Exact
    [4,5]
    Suffix
    . The calpain 3 and cathepsin D were quantified by im m u­ nochemical analysis, the ELISA method on an immunoas­ say analyzer ImmunoChem (HTI, USA) using commercial kits (Cloud-Clone Corp., China). Sample preparation was carried out by the following method: the muscle tissue was homogenized in a mortar with addition of the phosphate- buffered saline (pH 7.4 1X), quantitatively transferred

6

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7028
    Prefix
    Предположитель­ но, это связано с изменением величины рН, которая смещается в щелочную сторону на 9 сутки (с 5,65 до 6,04), такое значение рН близко к оптимуму активно­ сти протеиназ — кальпианов, под действием которых происходит деградация белковых молекул
    Exact
    [6,7]
    Suffix
    . На Рис. 1 и Рис. 2 представлены фрагменты двумер­ ных электрофореграмм (ДЭ) белков свинины и говя­ дины, соответственно, в которых наиболее выраженна деформация белковых фракций. Во время процесса превращения мышц в мясо происходят существенные биохимические / биофизи­ ческие изменения в мышцах, и эти изменения непо­ средственно влияют на характеристики качества мяса [2,3].

  2. In-text reference with the coordinate start=19430
    Prefix
    Presumably, it is associ­ ated with changes in the pH value, which is moved towards the alkaline side by the 9th day (from 5.65 to 6.04); this pH value is close to the optimal activity of proteinases — calpains, under which impact protein molecules degrade
    Exact
    [6,7]
    Suffix
    . Figure 1 and Figure 2 present the fragments of the two­ dimensional electropherograms (2DE) of pork and beef proteins, respectively, in which the deformation of the pro­ tein fractions is most pronounced.

7

Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7028
    Prefix
    Предположитель­ но, это связано с изменением величины рН, которая смещается в щелочную сторону на 9 сутки (с 5,65 до 6,04), такое значение рН близко к оптимуму активно­ сти протеиназ — кальпианов, под действием которых происходит деградация белковых молекул
    Exact
    [6,7]
    Suffix
    . На Рис. 1 и Рис. 2 представлены фрагменты двумер­ ных электрофореграмм (ДЭ) белков свинины и говя­ дины, соответственно, в которых наиболее выраженна деформация белковых фракций. Во время процесса превращения мышц в мясо происходят существенные биохимические / биофизи­ ческие изменения в мышцах, и эти изменения непо­ средственно влияют на характеристики качества мяса [2,3].

  2. In-text reference with the coordinate start=19430
    Prefix
    Presumably, it is associ­ ated with changes in the pH value, which is moved towards the alkaline side by the 9th day (from 5.65 to 6.04); this pH value is close to the optimal activity of proteinases — calpains, under which impact protein molecules degrade
    Exact
    [6,7]
    Suffix
    . Figure 1 and Figure 2 present the fragments of the two­ dimensional electropherograms (2DE) of pork and beef proteins, respectively, in which the deformation of the pro­ tein fractions is most pronounced.