The 13 references with contexts in paper Elena Voloshina S., Nina Dunchenko I., Елена Волошина Сергеевна, Нина Дунченко Ивановна (2017) “ОЦЕНКА РЕЗУЛЬТАТИВНОСТИ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА НА МЯСОПЕРЕРАБАТЫВАЮЩЕМ ПРЕДПРИЯТИИ // MEASUREMENT OF QUALITY MANAGEMENT SYSTEM PERFORMANCE IN MEAT PROCESSING” / spz:neicon:meat:y:2017:i:3:p:21-30

1
Дунченко Н.И. Научные подходы к управлению качеством пищевых продуктов / Н.И.Дунченко // Техника и технология пищевых производств.— 2012. — Т. 3.— No 26. — С. 29–33.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=3959
    Prefix
    Современный подход формирования качества продуктов питания указывает на необходимость внедрения и сертификации систем менеджмента качества, охватывающих все стадии жизненного цикла продукции, начиная с маркетинговых исследований и заканчивая послереализационными действиями
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Кроме того, внедрение системы качества на предприятии позволяет обеспечить формирование системы проIntroduction In March 2017, the State Duma Committee for Agriculture held parliamentary hearings that identified the strategic mission of agricultural processing development as «food security, primarily for the Russian population, quality foods, adequate and well balanced in nut

  2. In-text reference with the coordinate start=4721
    Prefix
    Modern methods aimed to ensure the quality of foods require to implement and certify quality management systems that would contribute throughout all stages of the product life cycle, from marketing research to post-manufacture activities
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . In addition, an implemented QMS makes possible to establish a traceability system and to Original scientific paper слеживаемости и вовремя выявить причины возникающих дефектов или, что важнее, предотвратить их появление [3].

2
Дунченко Н.И. Научные и методологические подходы к управлению качеством пищевых продуктов/ Н.И. Дунченко // Информационные и телекоммуникационные технологии.—2012.— No 16. — С. 149–153.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=3959
    Prefix
    Современный подход формирования качества продуктов питания указывает на необходимость внедрения и сертификации систем менеджмента качества, охватывающих все стадии жизненного цикла продукции, начиная с маркетинговых исследований и заканчивая послереализационными действиями
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Кроме того, внедрение системы качества на предприятии позволяет обеспечить формирование системы проIntroduction In March 2017, the State Duma Committee for Agriculture held parliamentary hearings that identified the strategic mission of agricultural processing development as «food security, primarily for the Russian population, quality foods, adequate and well balanced in nut

  2. In-text reference with the coordinate start=4721
    Prefix
    Modern methods aimed to ensure the quality of foods require to implement and certify quality management systems that would contribute throughout all stages of the product life cycle, from marketing research to post-manufacture activities
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . In addition, an implemented QMS makes possible to establish a traceability system and to Original scientific paper слеживаемости и вовремя выявить причины возникающих дефектов или, что важнее, предотвратить их появление [3].

3
Дунченко, Н. И. Интегрированный подход к управлению качеством и безопасностью / Н.И. Дунченко, А.С.Ремезова // Компетентность.— 2013.— No 3 (104). — С. 46–51.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=5027
    Prefix
    In addition, an implemented QMS makes possible to establish a traceability system and to Original scientific paper слеживаемости и вовремя выявить причины возникающих дефектов или, что важнее, предотвратить их появление
    Exact
    [3]
    Suffix
    . Согласно международному стандарту ИСО 9001:2015, система менеджмента качества должна строиться на принципе процессного подхода, суть которого в применении цикла «Планируй — Делай — Проверяй — Действуй» (PDCA) [4].

  2. In-text reference with the coordinate start=7555
    Prefix
    Для его характеристики разработана формула (1), отражающая долю видов продукции, производственные процессы которых находятся в статистически управляемом состоянии: РСтат = КСУ × 100% Кобщ , (1) где РСтат — результативность по статистической управляемости процесса,%; identify causes of failures or, more importantly, to prevent their occurrence
    Exact
    [3]
    Suffix
    . According to the international standard ISO 9001:2015, a quality management system must rely on the process approach, which employs the Plan–Do–Check–Act cycle [4]. However, to check and measure the effectiveness of existing QMS in meat processing is often a very difficult task for the leadership due to the fragmentation of the measured metrics, or even lack thereof.

4
ISO 9001:2015 Quality management systems — Requirements. — Geneva: ISO — 2015.— 29 p.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=5263
    Prefix
    Согласно международному стандарту ИСО 9001:2015, система менеджмента качества должна строиться на принципе процессного подхода, суть которого в применении цикла «Планируй — Делай — Проверяй — Действуй» (PDCA)
    Exact
    [4]
    Suffix
    . Однако проверка и оценка результативности действующих на мясоперерабатывающем предприятии процессов зачастую оказывается весьма сложной задачей для руководства в силу разрозненности оцениваемых измеримых показателей или даже их отсутствия.

  2. In-text reference with the coordinate start=7720
    Prefix
    состоянии: РСтат = КСУ × 100% Кобщ , (1) где РСтат — результативность по статистической управляемости процесса,%; identify causes of failures or, more importantly, to prevent their occurrence [3]. According to the international standard ISO 9001:2015, a quality management system must rely on the process approach, which employs the Plan–Do–Check–Act cycle
    Exact
    [4]
    Suffix
    . However, to check and measure the effectiveness of existing QMS in meat processing is often a very difficult task for the leadership due to the fragmentation of the measured metrics, or even lack thereof.

5
Дунченко, Н.И. Квалиметрическое прогнозирование показателей при разработке инновационных продуктов / Н.И. Дунченко, И.Н. Игонина // Компетентность. — 2013. — No 8 (109). — С. 38–41.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=5791
    Prefix
    Поэтому целью нашей работы стало определение критериев оценки результативности процесса производства на мясоперерабатывающем предприятии. Материалы и методы Для определения результативности процессов был применен квалиметрический подход
    Exact
    [5]
    Suffix
    . На первом этапе в результате анализа процесса производства были сгенерированы показатели результативности, определены формулы для вычисления их значений и разработаны шкалы оценки результативности для каждого показателя.

  2. In-text reference with the coordinate start=8147
    Prefix
    This is why the objective of the study was to define criteria for process effectiveness assessment in meat processing. Materials and methods Qualimetric approach is used to measure the process effectiveness
    Exact
    [5]
    Suffix
    . In the first phase, the manufacture process analysis generates effectiveness metrics, specifies formulas to calculate their values and determines a rating scale for each selected metric. The scale rates specific criteria, with top points given to the best value.

6
Волошина, Е.С. Обоснование принципов идентификации процессов в системе менеджмента качества при производстве вареных колбасных изделий / Е.С.Волошина // Стандарты и качество. — 2009. — No 6. — С. 35–42.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6372
    Prefix
    При составлении шкалы оценок определялся диапазон, в который должен попасть конкретный критерий, наилучшему значению критерия присваивали максимальное количество баллов. Результаты Процесс производства является процессом основного типа и участвует в формировании ценности для конечного потребителя
    Exact
    [6]
    Suffix
    . Главной целью процесса является выпуск готовой продукции надлежащего качества, при этом объемы и сроки выпуска готовой продукции должны соответствовать заявке на производство.

  2. In-text reference with the coordinate start=8513
    Prefix
    In the first phase, the manufacture process analysis generates effectiveness metrics, specifies formulas to calculate their values and determines a rating scale for each selected metric. The scale rates specific criteria, with top points given to the best value. Results The manufacture process is a main process in building value for the end user
    Exact
    [6]
    Suffix
    . The main objective of this process is manufacture of good quality output, while the volume and schedule of the output must comply with the request for production. Therefore, the primary process effectiveness metrics are: the volume of products of due quality, and compliance with the output schedule.

7
ISO 7870–2:2013 Controlcharts — Part 2: Shewhart control charts — Geneva: ISO– 2013.— 44 p.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=17532
    Prefix
    действий по анализу контрольных карт отражена в алгоритме оценки статистической управляемости процесса производства вареных колбасных изделий, включающем сбор данных о потерях при термической обработке, их статистическую обработку, построение контрольных карт индивидуальных значений и проверку их на соответствие восьми критериям согласно ISO 7870–2:2013
    Exact
    [7]
    Suffix
    . Для определения, находится ли процесс производства конкретного вида мясных изделий в статистически управляемом состоянии, был разработан алгоритм расчета показателя статистической управляемости, основанный на статистическом контроле потерь массы, происходящих на стадии термообработки (Рис. 4).

  2. In-text reference with the coordinate start=19077
    Prefix
    actions for control chart analysis is reflected in the algorithm for calculating Statistical Process Controlability over manufacture of cooked meat products, including data collection on losses due to heat treatment, statistical processing of the data, making individual value control charts and verifying their compliance with the eight criteria according to ISO 7870–2:2013
    Exact
    [7]
    Suffix
    . To determine whether the manufacturing process of a particular kind of meat products is statistically controlled, the algorithm was developed to calculate Statistical Process Controlability based on statistically controlled weight loss due to heat treatment (Fig. 4).

8
Горячев, В.В. Можно ли сравнивать результативность СМК различных предприятий? // Методы менеджмента качества.— 2012.— No 7. — С. 15–21.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24247
    Prefix
    Отечественные и зарубежные авторы предлагают различные подходы, однако большинство склоняются к необходимости определения единичных показателей и приведение их к обобщенному значению различными способами
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов [11].

  2. In-text reference with the coordinate start=26824
    Prefix
    Discussion In Russia, more and more of the food industry plants undergo QMS certification, and each of them is faced with the need to implement a method of assessment the system effectiveness. Domestic and foreign authors offer different approaches, but most of them tend to setthesingle indicators and then bring them to a common value in different ways
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . So Sik Sumaedi and Medi Yarmen offer a tool in their work for assessing the effectiveness of the quality management system based on measuring of 12 values and 33 indicators [11].

9
Камышев, А.И. Результативность системы менеджмента качества. Часть 2: Оценка, анализ и улучшение/ А.И. Камышев // Методы менеджмента качества. — 2012. — No 11. — С. 14–20.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24247
    Prefix
    Отечественные и зарубежные авторы предлагают различные подходы, однако большинство склоняются к необходимости определения единичных показателей и приведение их к обобщенному значению различными способами
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов [11].

  2. In-text reference with the coordinate start=26824
    Prefix
    Discussion In Russia, more and more of the food industry plants undergo QMS certification, and each of them is faced with the need to implement a method of assessment the system effectiveness. Domestic and foreign authors offer different approaches, but most of them tend to setthesingle indicators and then bring them to a common value in different ways
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . So Sik Sumaedi and Medi Yarmen offer a tool in their work for assessing the effectiveness of the quality management system based on measuring of 12 values and 33 indicators [11].

10
Sundqvist, E. What is project efficiency and effectiveness? / E. Sundqvist, F. Backlund, D. Chronéer // Procedia — Social and Behavioral Sciences.— 2014. — Vol. 119. — PP. 278–287.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24247
    Prefix
    Отечественные и зарубежные авторы предлагают различные подходы, однако большинство склоняются к необходимости определения единичных показателей и приведение их к обобщенному значению различными способами
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов [11].

  2. In-text reference with the coordinate start=26824
    Prefix
    Discussion In Russia, more and more of the food industry plants undergo QMS certification, and each of them is faced with the need to implement a method of assessment the system effectiveness. Domestic and foreign authors offer different approaches, but most of them tend to setthesingle indicators and then bring them to a common value in different ways
    Exact
    [8, 9, 10]
    Suffix
    . So Sik Sumaedi and Medi Yarmen offer a tool in their work for assessing the effectiveness of the quality management system based on measuring of 12 values and 33 indicators [11].

11
Sumaedi, S. The Effectiveness of ISO 9001 Implementation in Food Manufacturing Companies: A Proposed Measurement Instrument / S.Sumaedi, M. Yarmen // Procedia Food Science.— 2015. — No 3. — PP. 436–444.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24455
    Prefix
    различные подходы, однако большинство склоняются к необходимости определения единичных показателей и приведение их к обобщенному значению различными способами [8, 9, 10]. Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов
    Exact
    [11]
    Suffix
    . В основу выбора индикаторов положены принципы всеобщего управления качеством [12], а также производительность процесса и финансовые показатели. По предложенной Куликовским С.А. [13] 5-балльной шкале (от 0 до 5) оценки различных методик был проведен анализ разработанной авторами процедуры оценки результативности.

  2. In-text reference with the coordinate start=27031
    Prefix
    Domestic and foreign authors offer different approaches, but most of them tend to setthesingle indicators and then bring them to a common value in different ways [8, 9, 10]. So Sik Sumaedi and Medi Yarmen offer a tool in their work for assessing the effectiveness of the quality management system based on measuring of 12 values and 33 indicators
    Exact
    [11]
    Suffix
    . The indicators selectionis based on the principles of total quality management [12], as well as on process performance and financial results. Procedure for efficiency assessment developed by the authors was analyzed according to five-grade scale (from 0 to 5) for assessment of different methods proposed by S.

12
ISO 9000:2015 Quality Management Systems — Fundamentals and Vocabulary. — Geneva: ISO — 2015. — 51 p.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24544
    Prefix
    Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов [11]. В основу выбора индикаторов положены принципы всеобщего управления качеством
    Exact
    [12]
    Suffix
    , а также производительность процесса и финансовые показатели. По предложенной Куликовским С.А. [13] 5-балльной шкале (от 0 до 5) оценки различных методик был проведен анализ разработанной авторами процедуры оценки результативности.

  2. In-text reference with the coordinate start=27116
    Prefix
    So Sik Sumaedi and Medi Yarmen offer a tool in their work for assessing the effectiveness of the quality management system based on measuring of 12 values and 33 indicators [11]. The indicators selectionis based on the principles of total quality management
    Exact
    [12]
    Suffix
    , as well as on process performance and financial results. Procedure for efficiency assessment developed by the authors was analyzed according to five-grade scale (from 0 to 5) for assessment of different methods proposed by S.

13
Куликовский, С.А. Выбираем методику оценки результативности СМК. Руководство к действию/ С.А. Куликовский // Методы менеджмента качества. — 2016. — No 5. — С. 12–17.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=24648
    Prefix
    Так, Sumaedi S. и Yarmen M. в своей работе предлагают инструмент для оценки результативности системы менеджмента качества основанный на измерении 12 величин и 33 индикаторов [11]. В основу выбора индикаторов положены принципы всеобщего управления качеством [12], а также производительность процесса и финансовые показатели. По предложенной Куликовским С.А.
    Exact
    [13]
    Suffix
    5-балльной шкале (от 0 до 5) оценки различных методик был проведен анализ разработанной авторами процедуры оценки результативности. В итоге получены следующие результаты: по показателям «степень охвата уровней управления», «объективность данных», «степень соответствия установленным требованиям», «сопоставимость результатов», «периодичность оценки», «прозрачность

  2. In-text reference with the coordinate start=27387
    Prefix
    Procedure for efficiency assessment developed by the authors was analyzed according to five-grade scale (from 0 to 5) for assessment of different methods proposed by S.A. Kulikovsky
    Exact
    [13]
    Suffix
    , and the following results were obtained: such indicators like «degree of management levels coverage,» «objectivity of data,» «degree of compliance with specified requirements», «comparability of results», «frequency of assessment», «transparency and structurednessof calculations», «visibility», and «automation level of calculations» were estimated at 5 points; «compl