The 11 references with contexts in paper S. Miroshhikov A., A. Kharlamov V., I. Markova V., С. Мирошников А., А. Харламов В., И. Маркова В. (2017) “КАЧЕСТВЕННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ ГОВЯДИНЫ БЫЧКОВ РАЗЛИЧНЫХ ПОРОД И НАПРАВЛЕНИЙ ПРОДУКТИВНОСТИ // QUALITY INDICATORS OF BEEF FROM YOUNG BULLS OF VARIOUS DAIRY AND BEEF BREEDS” / spz:neicon:meat:y:2017:i:2:p:14-22

1
Исаев, В.А. Микроэмульгирование и микрокапсулирование ПНЖК класса ω3 для расширения возможностей их использования / В.А. Исаев, С.В. Симоненко // Пищевая промышленность. — 2016. — No 1. — С. 38–41.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6553
    Prefix
    Однако, возрастающий дефицит природных биологически активных нутриентов в организме, из которых и благодаря которым формируется иммунная система, ведёт к снижению защитных механизмов. Оказалось, что не калории, а наличие физиологически активных веществ определяет ценность пищи в век технического прогресса и гиподинамии
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . Согласно приказу Минздрава No 614 от 19.08.2016 г. рекомендуемая норма потребления мяса — 73 кг/год/ чел, в том числе говядины 20 кг/год/чел или 27,4%, в том числе говядины и телятины в год.

  2. In-text reference with the coordinate start=9174
    Prefix
    However, the growing deficiency in natural bioactive nutrients, which form the immune system, leads to deterioration of protective mechanisms. It was found that, in the age of technical progress and hypodynamia, not the calories but the presence of physiologically active substances determines food value
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . According to the Order of the Ministry of Health of the Russian Federation No. 614 dated August 19, 2016, the recommended meat consumption is 73 kg/year/person, including beef 20 kg/year/person or 27.4%.

2
Исаев, В.А. Функциональные пищевые продукты и проектирование их физиологического воздействия на организм человека/ В.А. Исаев, С.В. Симоненко // Международный журнал прикладных и фундаментальных исследований. — 2016. — No 10–1. — С. 42–49.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6553
    Prefix
    Однако, возрастающий дефицит природных биологически активных нутриентов в организме, из которых и благодаря которым формируется иммунная система, ведёт к снижению защитных механизмов. Оказалось, что не калории, а наличие физиологически активных веществ определяет ценность пищи в век технического прогресса и гиподинамии
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . Согласно приказу Минздрава No 614 от 19.08.2016 г. рекомендуемая норма потребления мяса — 73 кг/год/ чел, в том числе говядины 20 кг/год/чел или 27,4%, в том числе говядины и телятины в год.

  2. In-text reference with the coordinate start=9174
    Prefix
    However, the growing deficiency in natural bioactive nutrients, which form the immune system, leads to deterioration of protective mechanisms. It was found that, in the age of technical progress and hypodynamia, not the calories but the presence of physiologically active substances determines food value
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . According to the Order of the Ministry of Health of the Russian Federation No. 614 dated August 19, 2016, the recommended meat consumption is 73 kg/year/person, including beef 20 kg/year/person or 27.4%.

3
Шарфунова, И.Б. Пищевая химия. Методический комплекс. Часть 2. Кемерово: КемТИПП. — 2003. — C. 45.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6553
    Prefix
    Однако, возрастающий дефицит природных биологически активных нутриентов в организме, из которых и благодаря которым формируется иммунная система, ведёт к снижению защитных механизмов. Оказалось, что не калории, а наличие физиологически активных веществ определяет ценность пищи в век технического прогресса и гиподинамии
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . Согласно приказу Минздрава No 614 от 19.08.2016 г. рекомендуемая норма потребления мяса — 73 кг/год/ чел, в том числе говядины 20 кг/год/чел или 27,4%, в том числе говядины и телятины в год.

  2. In-text reference with the coordinate start=9174
    Prefix
    However, the growing deficiency in natural bioactive nutrients, which form the immune system, leads to deterioration of protective mechanisms. It was found that, in the age of technical progress and hypodynamia, not the calories but the presence of physiologically active substances determines food value
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . According to the Order of the Ministry of Health of the Russian Federation No. 614 dated August 19, 2016, the recommended meat consumption is 73 kg/year/person, including beef 20 kg/year/person or 27.4%.

4
Афанасьева, Е. А. Методологические принципы оценки мясной продуктивности и качества мяса крупного рогатого скота / Е.А. Афанасьева, Г.П. Легошин, О.Н. Могиленец, И.В. Сусь, Т.М. Миттельштейн // Молочное и мясное скотоводство. — 2012. — No 7. — С. 6–8.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6553
    Prefix
    Однако, возрастающий дефицит природных биологически активных нутриентов в организме, из которых и благодаря которым формируется иммунная система, ведёт к снижению защитных механизмов. Оказалось, что не калории, а наличие физиологически активных веществ определяет ценность пищи в век технического прогресса и гиподинамии
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . Согласно приказу Минздрава No 614 от 19.08.2016 г. рекомендуемая норма потребления мяса — 73 кг/год/ чел, в том числе говядины 20 кг/год/чел или 27,4%, в том числе говядины и телятины в год.

  2. In-text reference with the coordinate start=9174
    Prefix
    However, the growing deficiency in natural bioactive nutrients, which form the immune system, leads to deterioration of protective mechanisms. It was found that, in the age of technical progress and hypodynamia, not the calories but the presence of physiologically active substances determines food value
    Exact
    [1–4]
    Suffix
    . According to the Order of the Ministry of Health of the Russian Federation No. 614 dated August 19, 2016, the recommended meat consumption is 73 kg/year/person, including beef 20 kg/year/person or 27.4%.

5
Незавитин, А.Г. Увеличение производства и улучшение качества говядины в Западной Сибири/ А.Г. Незавитин, М.Ф. Кобцев // Вестник Новосибирского государственного аграрного университета. — 2011. — Т.5. — No 21. — С. 71–78.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7000
    Prefix
    К сожалению, нынешний уровень производства говядины в стране не позволяет обеспечить россиян этим продуктом в нужном объеме, поэтому так велик процент ввозимого из-за рубежа, так называемого, импортного мяса от 50 до 80%
    Exact
    [5]
    Suffix
    . Биологическая ценность — показатель качества пищевого белка, отражающий степень соответствия его аминокислотного состава потребностям организма в аминокислотах для синтеза белка [6].

  2. In-text reference with the coordinate start=9585
    Prefix
    the Order of the Ministry of Health of the Russian Federation No. 614 dated August 19, 2016, the recommended meat consumption is 73 kg/year/person, including beef 20 kg/year/person or 27.4%. Unfortunately, the current level of beef production in the country does not allow to provide adequate amount of this product, so the percentage of imported meat is 50% to 80%
    Exact
    [5]
    Suffix
    . Biological value is an indicator of food protein quality reflecting the correspondence of its amino acid composition to the needs of the body in amino acids for protein synthesis [6].

6
Алексеева, Е.И. Повышение питательных и вкусовых качеств говядины / Е.И. Алексеева, О.А. Ключарева // Вестник Брянской государственной сельскохозяйственной академии. — 2010. — No 5. — С. 18–20.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7202
    Prefix
    Биологическая ценность — показатель качества пищевого белка, отражающий степень соответствия его аминокислотного состава потребностям организма в аминокислотах для синтеза белка
    Exact
    [6]
    Suffix
    . Значение белков определяется не только многообразием их функций, но и их незаменимостью другими пищевыми веществами. Если жиры и углеводы в той или иной степени взаимозаменяемы, то белки компенсировать чем-либо невозможно.

  2. In-text reference with the coordinate start=9788
    Prefix
    Biological value is an indicator of food protein quality reflecting the correspondence of its amino acid composition to the needs of the body in amino acids for protein synthesis
    Exact
    [6]
    Suffix
    . The importance of proteins is determined not only by the variety of their functions, but also by the fact that they could not be substituted by other food substances. Fats and carbohydrates, to some extent, may be substituted by other nutrients, but it is not the case with proteins.

7
Маркова, И.В. Сравнительная характеристика аминокислотного состава мышечной ткани бычков молочного и мясного направления продуктивности / И.В. Маркова // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. — 2013. — Т. 43. — No 5. — С. 122–124.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=7726
    Prefix
    Белки, содержащиеся в мясном сырье нутриенты, способствуют предотвращению нарушения функции печени, профилактике сердечнососудистых заболеваний, повышают устойчивость организма к стрессам
    Exact
    [7]
    Suffix
    . Целью исследований являлось — изучение пищевой и биологической ценности мясного сырья бычков различного направления продуктивности. Материалы и методы Исследования выполнены на образцах мясного сырья от бычков молочного и мясного направления продуктивности пород: красной степной, черно-пестрой Introduction Troubles with nutrition in the Russian population, high level of stress and e

  2. In-text reference with the coordinate start=10324
    Prefix
    Therefore, proteins are considered the most valuable food components. Proteins contained in raw meat materials contribute to the prevention of liver dysfunction, cardiovascular diseases, and increase resistance to stress
    Exact
    [7]
    Suffix
    . The purpose of the research was to study the nutritional and biological value of meat raw materials from young bulls of various dairy and beef breeds. Materials and methods The research was performed using samples of meat raw materials from young bulls of various dairy and beef breeds: red steppe, black-and-white, and Kalmyk.

8
Gorlov, I.Method for producing environmentally safe meat in radioactively contaminated area / I. Gorlov, M. Slozhenkina, N. Mosolova, S. Bozhkova, E. Zlobina, V. Levakhin, E. Azhmuldinov, G. Levakhin, A. Tsarenok //Asian journal of animal sciences. — 2016. — V. 10. — No 1. — Р. 99–105.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=30329
    Prefix
    Пищевая ценность характеризуется химическим составом пищевого продукта с учетом потребления его в общепринятых количествах, биологической ценностью белка и биологической эффективностью липидов, энергетической ценностью данного продукта
    Exact
    [8, 9]
    Suffix
    . Понятие пищевой ценности определяется такими факторами как, белковый и жирнокислотный состав мяса и его экологичность. Поэтому полную характеристику его качества можно дать лишь на основании оценки этих факторов [10].

  2. In-text reference with the coordinate start=32995
    Prefix
    Nutritional value is characterized by the chemical composition of the food product taking into account its consumption in conventional amounts, biological value of proteins, biological efficacy of lipids and the energy value
    Exact
    [8, 9]
    Suffix
    . The concept of nutritional value is determined by such factors as protein and fatty acid composition of meat and its safety. Therefore, a complete description of its quality can be given only on the basis of these factors assessment [10].

9
Бестаева, О.М. Экспертиза качества говядины/ О.М. Бестаева, М.С. Газзаева // Вестник научных трудов молодых учёных, аспирантов и магистрантов ФГБОУ «Горский Государственный Аграрный университет». — 2016. — No 53. — С. 205– 208.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=30329
    Prefix
    Пищевая ценность характеризуется химическим составом пищевого продукта с учетом потребления его в общепринятых количествах, биологической ценностью белка и биологической эффективностью липидов, энергетической ценностью данного продукта
    Exact
    [8, 9]
    Suffix
    . Понятие пищевой ценности определяется такими факторами как, белковый и жирнокислотный состав мяса и его экологичность. Поэтому полную характеристику его качества можно дать лишь на основании оценки этих факторов [10].

  2. In-text reference with the coordinate start=32995
    Prefix
    Nutritional value is characterized by the chemical composition of the food product taking into account its consumption in conventional amounts, biological value of proteins, biological efficacy of lipids and the energy value
    Exact
    [8, 9]
    Suffix
    . The concept of nutritional value is determined by such factors as protein and fatty acid composition of meat and its safety. Therefore, a complete description of its quality can be given only on the basis of these factors assessment [10].

10
Горлов, И.Ф Новые подходы в обеспечении экологической безопасности агропромышленного производства/ И.Ф. Горлов, В.Н. Шишкунов, Н.И. Мосолова // Молочное и мясное скотоводство. — 2012. — No 7. — С. 21–24.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=30574
    Prefix
    Понятие пищевой ценности определяется такими факторами как, белковый и жирнокислотный состав мяса и его экологичность. Поэтому полную характеристику его качества можно дать лишь на основании оценки этих факторов
    Exact
    [10]
    Suffix
    . В ходе исследований были выявлены различия по данным показателям. По мнению В.И. Левахина [11]; А.В. Черекаева [12], химический состав мяса напрямую зависит от породы, пола, возраста, упитанности, условий содержания и кормления, наши данные тому доказательство.

  2. In-text reference with the coordinate start=33235
    Prefix
    The concept of nutritional value is determined by such factors as protein and fatty acid composition of meat and its safety. Therefore, a complete description of its quality can be given only on the basis of these factors assessment
    Exact
    [10]
    Suffix
    . During the research, differences in these indicators were revealed. According to V.I. Levakhin [11] and A.V. Cherekaeva [12], the chemical composition of meat directly depends on breed, sex, age, fatness, housing and feeding conditions, which is confirmed by our results.

11
Левахин, В.И. Сравнительная оценка мясной продуктивности и убойных качеств бычков различных пород/ В.И. Левахин, М.М. Поберухин, Н.И. Рябов // Вестник мясного скотоводства. — 2012. — Т. 78. — No 4. — С. 116–117.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=30674
    Prefix
    Поэтому полную характеристику его качества можно дать лишь на основании оценки этих факторов [10]. В ходе исследований были выявлены различия по данным показателям. По мнению В.И. Левахина
    Exact
    [11]
    Suffix
    ; А.В. Черекаева [12], химический состав мяса напрямую зависит от породы, пола, возраста, упитанности, условий содержания и кормления, наши данные тому доказательство. Известно, что каждая порода характеризуется своим уникальным белковым составом и биологическая ценность зависит не только от содержания в них незаменимых аминокислот, но и от соотношения этих аминокислот, че

  2. In-text reference with the coordinate start=33351
    Prefix
    Therefore, a complete description of its quality can be given only on the basis of these factors assessment [10]. During the research, differences in these indicators were revealed. According to V.I. Levakhin
    Exact
    [11]
    Suffix
    and A.V. Cherekaeva [12], the chemical composition of meat directly depends on breed, sex, age, fatness, housing and feeding conditions, which is confirmed by our results. It is known that each breed is characterized by its unique protein composition, and biological value depends not only on the content of essential amino acids, but also on their ratio.