The 4 references with contexts in paper D. Bataeva S., Yu. Yushina K., E. Zaiko V., Д. Батаева С., Ю. Юшина К., Е. Зайко В. (2016) “ИДЕНТИФИКАЦИЯ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИХ РИСКОВ КОНТАМИНАЦИИ ТУШ КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА И СВИНЕЙ ПАТОГЕННЫМИ МИКРООРГАНИЗМАМИ ПРИ УБОЕ И ПЕРЕРАБОТКЕ // IDENTIFICATION OF THE MICROBIOLOGICAL RISKS OF CONTAMINATION OF CATTLE AND PIG CARCASSES WITH PATHOGENS AT SLAUGHTER AND PROCESSING” / spz:neicon:meat:y:2016:i:2:p:34-41

1
Dormont D. Prions, BSE and food. International Journal of Food Microbiology. 15 September 2002; 78 (1–2): 181–189
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=860
    Prefix
    Многие возбудители пищевые инфекций, широко распространенные в природе — в почве, воде, животных и растениях, попадают на перерабатывающие предприятия вместе с сырьем. Некоторые из них способны выживать в течение длительного времени. Например, Listeria spp. выживают от 24 ч до нескольких месяцев, микроорганизмы рода Salmonella от 6 ч до 4,0 лет
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Неудовлетворительные условия получения, первичной обработки и хранения сырья становятся основной причиной интенсивного накопления шиBataeva D.S., Yushina Yu.K., Zaiko E.V. The V.

  2. In-text reference with the coordinate start=5193
    Prefix
    Some of them are capable of surviving during the long period of time. For example, Listeria spp. survive from 24 hours to several months, the microorganisms of the genus Salmonella from 6 hours to 4.0 years
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Unsatisfactory conditions of production, primary processing and storage of raw material are becoming the main reason for intensive accumulation of a wide range of conditionally pathogenic and pathogenic microflora, DOI 10.21323/2114-441X-2016-2-34-41 рокого спектра условно-патогенной и патогенной микрофлоры, на фоне которого возможно присут

2
Алимов М.А. Контаминированность объектов ветеринарного надзора возбудителем листериоза и биологические свойства выделенных культур. Диссертация. 2004. 152 с.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=860
    Prefix
    Многие возбудители пищевые инфекций, широко распространенные в природе — в почве, воде, животных и растениях, попадают на перерабатывающие предприятия вместе с сырьем. Некоторые из них способны выживать в течение длительного времени. Например, Listeria spp. выживают от 24 ч до нескольких месяцев, микроорганизмы рода Salmonella от 6 ч до 4,0 лет
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Неудовлетворительные условия получения, первичной обработки и хранения сырья становятся основной причиной интенсивного накопления шиBataeva D.S., Yushina Yu.K., Zaiko E.V. The V.

  2. In-text reference with the coordinate start=5193
    Prefix
    Some of them are capable of surviving during the long period of time. For example, Listeria spp. survive from 24 hours to several months, the microorganisms of the genus Salmonella from 6 hours to 4.0 years
    Exact
    [1, 2]
    Suffix
    . Unsatisfactory conditions of production, primary processing and storage of raw material are becoming the main reason for intensive accumulation of a wide range of conditionally pathogenic and pathogenic microflora, DOI 10.21323/2114-441X-2016-2-34-41 рокого спектра условно-патогенной и патогенной микрофлоры, на фоне которого возможно присут

3
Commission regulation (EC) No 1688/2005 of 14 October 2005 implementing Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council as regards special guarantees crobiological analysis of the internal and external surfaces of the cattle and pig carcasses. The surfaces of 20% of cattle carcasses after hide removal were contaminated with L. monocytogenes. The other species of Listeria contaminated the cattle carcasses in a range of 20 до 80 %; the pig carcasses were contaminated at a level of 100 %. The internal surfaces of 20–90% of the examined cattle carcasses were contaminated with nonpathogenic Listeria. With that, the internal surfaces of 20% of the examined pig carcasses were contaminated with L.monocytogenes and
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6311
    Prefix
    В свою очередь, отклонение от традиционной технологии и внедрение новых, порой недостаточно изученных способов обработки сырья, упаковки и хранения продуктов и полуфабрикатов являются не менее важными факторами риска размножения различных патогенов
    Exact
    [3]
    Suffix
    . Контаминация поверхности туш микроорганизмами происходит при убое и переработке животных. Например, в момент отрыва шкуры от туши воздух убойно-разделочного цеха наполняется пылью и грязью, а, соответственно, и микроорганизмами, которые впоследствии осаждаются на поверхности туш [4].

  2. In-text reference with the coordinate start=9120
    Prefix
    In turn, a deviation from the traditional technology and introduction of new, sometimes insufficiently studied methods of raw material processing, packaging and storage of products and semi-prepared products is an equally important risk factor of proliferation of different pathogens
    Exact
    [3]
    Suffix
    . Contamination of carcass surfaces with microorganisms happens during animal slaughter and processing. For example, at the moment of hide separation from a carcass, the air in the slaughter and dressing shop is filling with dust and dirt, and consequently, with microorganisms, which then settle on carcass surfaces [4].

4
100% with other species of Listeria. The microorganisms of the genus Salmonella contaminated the surfaces of 20–40% of cattle carcasses after hide removal and the internal surfaces of 20 % of carcasses after evisceration. Salmonella was not detected on the pork carcasses.
Total in-text references: 2
  1. In-text reference with the coordinate start=6623
    Prefix
    Например, в момент отрыва шкуры от туши воздух убойно-разделочного цеха наполняется пылью и грязью, а, соответственно, и микроорганизмами, которые впоследствии осаждаются на поверхности туш
    Exact
    [4]
    Suffix
    . Известно, что на 1 см2 волосяного покрова крупного рогатого скота содержится до 7,0 . 108 микроорганизмов, свиней — до 6,0 . 108 КОЕ. С поверхности кожного покрова свиней были выделены сальмонеллы в 26 % случаев, E.coli — 60 %, споровые гнилостные бактерии — 100 % случаев.

  2. In-text reference with the coordinate start=9463
    Prefix
    For example, at the moment of hide separation from a carcass, the air in the slaughter and dressing shop is filling with dust and dirt, and consequently, with microorganisms, which then settle on carcass surfaces
    Exact
    [4]
    Suffix
    . It is known that 1 cm2 of cattle hair contains up to 7.0 . 108 microorganisms, pig hair up to 6,0 . 108 CFU. On the skin of pigs, Salmonella was detected in 26%, E.coli in 60 % and sporeforming spoilage bacteria in 100% of cases.