The 28 references in paper N. Gorbunova A., Н. Горбунова А. (2018) “ВОЗМОЖНОСТИ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ СТАБИЛЬНЫХ ИЗОТОПОВ ДЛЯ ИДЕНТИФИКАЦИИ ГЕОГРАФИЧЕСКОГО ПРОИСХОЖДЕНИЯ МЯСА И МЯСНЫХ ПРОДУКТОВ. ОБЗОР // POSSIBILITIES OF USING STABLE ISOTOPES FOR IDENTIFICATION OF GEOGRAPHICAL ORIGIN OF MEAT AND MEAT PRODUCTS. A REVIEW” / spz:neicon:meat:y:2018:i:1:p:46-58

1
Montowska, M., Pospiech, E. (2012). Is authentication of regional and traditional Food Made of Meat Possible? Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 52(6), 475–487 [Электронный ресурс: http://dx.doi.org/10.1080/10408398.2010. 501408. Дата обращения 20.06.2017]
(check this in PDF content)
2
талибова, а.Г., Колеснов, а.Ю. (2011). оценка качества и безопасности пищевой продукции методом изотопной масс‑ спектрометрии. Аналитика, 1(1), 44–48.
(check this in PDF content)
3
Gandemer, G. (2012). Quality of dry cured ham: Methods for authentication of geographical origin, rearing system and technology. 7th International Symposium on the Mediterranean Pig. Zaragoza: cIHEaM, 535–542.
(check this in PDF content)
4
Kelly, J.F. (2000). Stable isotopes of carbon and nitrogen in the study of avian and mammalian trophic ecology. Canadian Journal of Zoology, 78(1), 1–27.
(check this in PDF content)
5
Guo, B.L., Wei, Y.M., Pan, J.r., Li, Y. (2010). Stable c and n isotope ratio analysis for regional geographical traceability of cattle in china. Food Chemistry,118(4), 915–920.
(check this in PDF content)
6
Петров, Ф., Демихов, Ю., Жукова, я. (2014). идентификация географического происхождения пищевых продуктов по изотопному составу. Товари і ринки, 2(18), 24–35.
(check this in PDF content)
7
третьяков, а.в., абраменкова, о.и., Подколзин, и.в., Соловьев, а.и. (2012). идентификация географической принадлежности мяса и икры методом химического фингерпринтинга. Ветеринария сегодня, 2, 39–46.
(check this in PDF content)
8
Знаменская, в.С. (2016). Правовая охрана наименований мест происхождения товаров в россии и за рубежом. автореферат дис. канд. юр.науч. Москва, рГаиС. — 20 с.
(check this in PDF content)
9
carrijo, a.S., Pezzato, a.c., Ducatti, c., Sartori, J.r., trinca, L., Silva, E.t. (2006). traceability of bovine meat and bone meal in poultry by stable isotope analysis. Brazilian Journal of Poltry Science, 8(1), 63–68.
(check this in PDF content)
10
Schmidt, O., Quilter, J.M., Bahar, B., Moloney, a.P., Scrimgeour, c.M., Begley, I.S., Monahan, F.J. (2005). Inferring the origin and dietary history of beef from c, n and S stable isotope ratio analysis. Food Chemistry, 91(3), 545–549.
(check this in PDF content)
11
Denadai, J. c., Ducatti, c., Sartori, J. r., Pezzato, a. c., Mori, c., Gottmann, r., Mituo, M.a.O. (2009). traceability of bovine meat and bone meal in eggs from laying hens fed with alternative ingredients. Pesquisa agropecuária Brasileira, 44(1), 1–7.
(check this in PDF content)
12
Bahar, B., Schmidt, O., Moloney, a.P., Scrimgeour, c.M., Begley, I.S., Monahan, F.J. (2008). Seasonal variation in the c, n and S stable isotope composition of retail organic and conventional Irish beef. Food Chemistry, 106(3), 1299–1305.
(check this in PDF content)
13
recommended methods of analysis and sampling. cODEX Stan234–1999. With amendments adopted by the 30th Session of the codex alimentarius commision. — Published online, 2007. — authenticity [Электронный ресурс: http://www.fao.org/ fileadmin /user_upload/ agns/pdf/cXS_234e.pdf. Дата обращения 28.07.2017]
(check this in PDF content)
14
Галимов, Э. М. (1981). Природа биологического фракционирования изотопов. М, наука.— 247 с.
(check this in PDF content)
15
Чернуха, и.М., Федулова, л.в., Котенкова, Е.а., лисицын, а.Б. (2016). изучение влияния воды с модифицированным изотопным (D/H) составом на репродуктивную функцию, формирование и развитие потомства крыс. Вопросы питания, 85(5), 36–43.
(check this in PDF content)
16
лысенко, о. Б., Скульский, н. а., Шатило, в. Б., Кошлякова, т. а., лысенко, М. о., Соботович, Э. в. (2014). Проблемы и перспективы использования внутримолекулярных изотопных соотношений основных биогенных элементов как нового ресурса диагностики патологий разной этиологии. Живые и биокосные системы, 8. [Электронный ресурс: http://www.jbks.ru/archive/issue‑8/article‑8, Дата обращения 28.07.2017]
(check this in PDF content)
17
Галимов, Э.М., Севастьянов, в.С., Кульбачевская, Е.в., Голявин, а.а . (2004). идентификация географического места происхождения наркотических веществ на основе изотопного анализа углерода и азота. Масс-спектрометрия, 1(1), 31–36.
(check this in PDF content)
18
Ghidini, S., Ianieri, a, Zanardi, E., conter, M., Boschetti, t., Iacumin, P., Bracchi, P.G. (2006). Stable isotopes determination in food authentication: a review. Universita di Parma, Annali Della Facolta Di Medicina Veterinaria, XXVI, 193–204.
(check this in PDF content)
19
Guillou, c. reneiro, F. (2001). Isotope methods for the control of food and beverages. Proceedings of an Advisory Group meeting held in Vienna, 20–23 September 1999 «New approaches for stable isotope ratio measurements». Vienna: IaEa , 39–55.
(check this in PDF content)
20
талибова, а.Г., Колеснов, а.Ю. (2010). выявление происхождения сырья методом масс‑спектрометрии. Мясные технологии, 3, 52–55.
(check this in PDF content)
21
Liu, X, Guo, B, Wei, Y, Shi, J, Sun, S. (2013). Stable isotope analysis of cattle tail hair. а potential tool for verifying the geographical origin of beef. Food Chemistry, 140(1–2), 135–140.
(check this in PDF content)
22
Piasentier, E., Valusso, r., camin, F., Versini, G. (2003). Stable isotope ratio analysis for authentication of lamb meat. Meat Science, 64(3), 239–247.
(check this in PDF content)
23
Erasmus, S.W., Muller, M., van der rijst, M., Hoffman, L.c. (2016). Stable isotope ratio analysis: a potential analytical tool for the authentication of South african lamb meat. Food Chemistry,192, 997–1005.
(check this in PDF content)
24
Ballin, n.Z. (2010). authentication of meat and meat products. Meat Science, 86(3),577–587.
(check this in PDF content)
25
Knights, J. S., Zhao, F. J., Spiro, B., McGrath, S. P. (2000). Long‑term effects of land use and fertilizer treatments on sulfur cycling. Journal of Environmental Quality, 29(6), 1867–1874.
(check this in PDF content)
26
Kim, K.S., Kim, J.S., Hwang, I.M., Jeong, I.S., Khan, n., Lee, S.I., Jeon, D.B., Song, Y.H., Kim, K.S., (2013). application of stable isotope ratio analysis for origin authentication of pork. Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 33(1), 39–44.
(check this in PDF content)
27
Жамсаранова, С.Д., Баженова, Б.а., Чимитдоржиева, Г.Д., Забалуева, Ю.Ю. (2017). К вопросу о содержании стабильных изотопов углерода и азота в мышечной ткани крупного рогатого скота, выращенного в различных районах Забайкалья. Все о мясе, 5, 34–37.
(check this in PDF content)
28
Martinelli, L.a., nardoto, G.B., chesson, L.a., rinaldi, F.D., Ometto, J.P.H.B., cerling, t.E., Ehleringer, J.r. (2011). Worldwide stable carbon and nitrogen isotopes of Big Mac® patties: an example of a truly «glocal» food. Food Chemistry, 127(4), 1712–1718.
(check this in PDF content)